Zapachy do restauracji i kawiarni

Branża restauracyjna staje się coraz bardziej konkurencyjna a w walce o wyróżnienie się na rynku potrzebne są gotowe i dobre pomysły. Zapachy do restauracji bądź kawiarni mogą stać się więc strategicznym narzędziem, które poprawi rozpoznawalność marki i zwiększy sprzedaż. 

Aromamarketing może pomóc wygenerować większe przychody w restauracji pod warunkiem, że zapach do restauracji lub kawiarni będzie odpowiednio dobrany pod względem samej kompozycji zapachowej jak i intensywności rozpylanego zapachu. 

Co to jest aromamarketing dla restauracji?

W zależności od restauracji, można przyciągać klientów zapachami na kilka sposobów. Restauracje mogą piec produkty o określonej porze dnia aby zachęcać ludzi pięknymi aromatami, mogą również używać mieszanki zapachów w dyfuzorze zapachowym aby rozpylać wybrany aromat przez cały czas.

Zapach i smak są ze sobą ściśle powiązane. Jeśli rozpylisz wejście czekoladowymi nutami, Twoje wyroby czekoladowe staną się bardziej atrakcyjne dla osób, które wchodzą do kawiarni,  piekarni lub restauracji i będziesz mógł obserwować wzrost sprzedaży produktów o smaku czekoladowym w ciągu całego dnia.

 

Korzyści z wprowadzenia zapachu do restauracji lub kawiarni:

  • Zapach w kawiarni bądź restauracji zwiększa przychody
  • Zapach wydobywający się z kawiarni zachęca ludzi z zewnątrz do wejścia
  • Zapach w restauracji wyróżnia i pieczętuje Twoją markę
  • Zapach rozpylony w restauracji pozostaje w pamięci
  • Zapach roznoszący się w kawiarni stymuluje pozytywne emocje
  • Zapach w restauracji inspiruje do powrotu stałych i nowych klientów

Adres:

ul. Grochowska 23/31 lok. 403
04-186 Warszawa

Telefon:

+ 48 783 111 107
biuro@aroma180.pl

Polityka prywatności

© Aroma180 - All Rights Reserved